Thetra Akademi

Bireysel Eğitimler

Bireysel Eğitim Nedir

Bireysel eğitim, terapi alanında çalışan profesyonellerin, bireylere yönelik terapi süreçlerini daha etkili bir şekilde yönetmelerini sağlamak amacıyla alabilecekleri özelleştirilmiş bir eğitim programını ifade eder. Bu eğitim, terapistin bireysel ihtiyaçlara duyarlı bir şekilde yaklaşmasını, terapi sürecini kişiselleştirmesini ve bireylerle güçlü bir terapötik ilişki kurmasını amaçlar.

thetra akademi

Özel Öğrenme Güçlükleri

Özel Öğrenme Güçlüğü (ÖÖG)

Özel öğrenme güçlüklerinin oluşmasında birçok faktör rol oynamaktadır. Annenin hamilelik süreci, genetik faktörler, bebeklik döneminde ağır travma ya da yoğun stres altında kalmak gibi.


En çok karşılaşılan öğrenme güçlükleri:
Disleksi: Okumada güçlük, okurken harfleri karıştırma, ters okuma, satır atlama, kelimelere ek ekleme ek çıkarma, okumayı sevmemek gibi çeşitli belirtiler ile kendini gösterir.


Disgrafi: Yazmada güçlük. Bu duruma çoklukla dispraxide eşlik eder. Yani ince motor becerilerini kullanmakta zorluk. Bu durumda olan bireyler yazmakta zorlanırken harfleri ters yazma, yazım kuralları, noktalama işaretlerini yerli yerinde kullanamama gibi belirtiler gösterir.


Diskalkuli: Matematik öğrenmede zorluk. Çarpım tablosunu ezberleyememe, ritmik sayma yapamama, işlem yaparken sık sık parmaklarını kullanma, dört işlem becerilerinde işlem hatalarının sıklığı gibi belirtileri vardır.


Terapi Süreci 

Bu faktörlerden hangisinin baskın olduğu aile ve danışan ile yapılan görüşmeler, uygulanan testler ve NLS (Non Linear System) taraması yolu ile tespit edildikten sonra bireye uygun öğrenme metotları ve yöntemler belirlenerek bir yol haritası çıkarılır. Özel Öğrenme Güçlüğü olan bireylerde sık sık öfke patlamaları görülürken bu duruma bazen dikkat eksikliği, bazen hiperaktivite bazen de her ikisi birden eşlik edebilir. NLS (Non Lineer System ) taraması ve tDCS uygulamaları ile birlikte uygun beslenme programı düzenlenerek hem bireyin öfkesi kontrol altına alınır hem de kaygı ve stres durumları düzeltilerek bireyin özgüveni sağlanır. Her bireyin kendine özgü bir öğrenme yöntemi vardır. Her bireyin beyni parmak izi gibidir. Önemli olan o parmak izinin haritasını çıkarmaktır.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB)

Birey; dikkatini bir konuya odaklamada zorlanır, yerinde duramaz sürekli hareketlidir. Dikkatsizliği sebebiyle sık sık bedensel yaralanmalar olur. Eşyalarını unutur, dağınıktır. Öğretmenlerin çokça şikayetçi oldukları öğrencilerdir.


Terapi Süreci

Aile ve danışan birey ile görüşmeler yapılır. NLS (Non Linear System ) taraması ve tDCS uygulamaları ile birlikte uygun beslenme programı düzenlenerek hem bireyin öfkesi kontrol altına alınır hem de kaygı ve stres durumları düzeltilerek bireyin özgüveni sağlanır. Her bireyin kendine özgü bir öğrenme yöntemi vardır. Her bireyin beyni parmak izi gibidir. Önemli olan o parmak izinin haritasını çıkarmaktır.

Thetra Akademi

EĞİTİM KOÇLUĞU

21.yy internet ve yapay zeka çağı artık. Bireylerin eğitim ve öğretim hayatı hızla gelişen ve sürekli değişen bu çağa ayak uydururken birey kendini tanımakta zorlanmakta kişisel yetenek ve becerilerini keşfedememektedir. Sosyal medyanın bireyi içine hapseden gücü bireyi giderek sanal bir yalnızlığa iterken bireyde kendilik bozuklukları, yabancılaşma, ötekileşme, benlik yanılsamaları gibi sorunlara neden olmaktadır. Birey girdiği girdabın içinden çıkmakta zorlanırken hayata, kendine ve hedeflerine dair kaygılar yaşamaktadır.


Eğitim koçluğu ile bireyin düştüğü bu kaos ortamında bireye özel tanıma teknikleri ile birlikte ona rehberlik ederek geleceğe hazırlamak ve gelecekte girdaptan çıkmış mutlu bireyler olarak anlamlı bir hayat serüveni yaşaması hedeflenir.

thetra akademi

Hakkımızda Ne Diyorlar?

Sonsuz Enerji, Derin Şifa: Theta Healing ile Yolculuğa Hazır Mısınız?