Thetra Akademi

Psikanaliz

Başlık Metninizi Buraya Ekleyin

ÖĞRENME PROBLEMLERİ

Özel Öğrenme Güçlüğü (ÖÖG)

Özel öğrenme güçlüklerinin oluşmasında birçok faktör rol oynamaktadır. Annenin hamilelik süreci, genetik faktörler, bebeklik döneminde ağır travma ya da yoğun stres altında kalmak gibi.
En çok karşılaşılan öğrenme güçlükleri:
Disleksi: Okumada güçlük, okurken harfleri karıştırma, ters okuma, satır atlama, kelimelere ek ekleme ek çıkarma, okumayı sevmemek gibi çeşitli belirtiler ile kendini gösterir.
Disgrafi: Yazmada güçlük. Bu duruma çoklukla dispraxide eşlik eder. Yani ince motor becerilerini kullanmakta zorluk. Bu durumda olan bireyler yazmakta zorlanırken harfleri ters yazma, yazım kuralları, noktalama işaretlerini yerli yerinde kullanamama gibi belirtiler gösterir.
Diskalkuli: Matematik öğrenmede zorluk. Çarpım tablosunu ezberleyememe, ritmik sayma yapamama, işlem yaparken sık sık parmaklarını kullanma, dört işlem becerilerinde işlem hatalarının sıklığı gibi belirtileri vardır.
Terapi Süreci : Bu faktörlerden hangisinin baskın olduğu aile ve danışan ile yapılan görüşmeler, uygulanan testler ve NLS (Non Linear System) taraması yolu ile tespit edildikten sonra bireye uygun öğrenme metotları ve yöntemler belirlenerek bir yol haritası çıkarılır. Özel Öğrenme Güçlüğü olan bireylerde sık sık öfke patlamaları görülürken bu duruma bazen dikkat eksikliği, bazen hiperaktivite bazen de her ikisi birden eşlik edebilir. NLS (Non Lineer System ) taraması ve tDCS uygulamaları ile birlikte uygun beslenme programı düzenlenerek hem bireyin öfkesi kontrol altına alınır hem de kaygı ve stres durumları düzeltilerek bireyin özgüveni sağlanır. Her bireyin kendine özgü bir öğrenme yöntemi vardır. Her bireyin beyni parmak izi gibidir. Önemli olan o parmak izinin haritasını çıkarmaktır.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB)

Birey; dikkatini bir konuya odaklamada zorlanır, yerinde duramaz sürekli hareketlidir. Dikkatsizliği sebebiyle sık sık bedensel yaralanmalar olur. Eşyalarını unutur, dağınıktır. Öğretmenlerin çokça şikayetçi oldukları öğrencilerdir.
Terapi Süreci: Aile ve danışan birey ile görüşmeler yapılır. NLS (Non Linear System ) taraması ve tDCS uygulamaları ile birlikte uygun beslenme programı düzenlenerek hem bireyin öfkesi kontrol altına alınır hem de kaygı ve stres durumları düzeltilerek bireyin özgüveni sağlanır. Her bireyin kendine özgü bir öğrenme yöntemi vardır. Her bireyin beyni parmak izi gibidir. Önemli olan o parmak izinin haritasını çıkarmaktır.

THETRA AKADEMİ

EĞİTİM KOÇLUĞU

Kendini Keşfet, Geleceğini İnşa Et

21.yy internet ve yapay zeka çağı artık. Bireylerin eğitim ve öğretim hayatı hızla gelişen ve sürekli değişen bu çağa ayak uydururken birey kendini tanımakta zorlanmakta kişisel yetenek ve becerilerini keşfedememektedir. Sosyal medyanın bireyi içine hapseden gücü bireyi giderek sanal bir yalnızlığa iterken bireyde kendilik bozuklukları, yabancılaşma, ötekileşme, benlik yanılsamaları gibi sorunlara neden olmaktadır. Birey girdiği girdabın içinden çıkmakta zorlanırken hayata, kendine ve hedeflerine dair kaygılar yaşamaktadır.
Eğitim koçluğu ile bireyin düştüğü bu kaos ortamında bireye özel tanıma teknikleri ile birlikte ona rehberlik ederek geleceğe hazırlamak ve gelecekte girdaptan çıkmış mutlu bireyler olarak anlamlı bir hayat serüveni yaşaması hedeflenir.

thetra akademi

KURUMSAL

KURUM DİNAMİĞİ

Kurumun kendi sektöründe diğer paydaşları ile birlikte değişen işgücü, istihdam, ekonomik parametreler ile geleceğe güvenle giden yolda iş görenlerin formal ya da informal psikolojik dayanıklıklarını, kurumun vizyonuna uygun tutum ve içselleştirmeleri gerçekleştirecek eğitim seminerleri düzenlenerek kurumun dinamiğini artırmak hedeflenir.

KURUM PSİKOLOJİSİ

Özellikle metropollerde yoğun stres altında çalışan iş görenlerin bu streslerini yönetmelerini ve iş sağlığı açısından iş görenin ve kurumun huzurlu ortamının oluşturulmasına yönelik psikodinamik eğitim seminerleri düzenlenir. Bu seminerler, stresle başa çıkma becerilerini geliştirirken, işyerinde daha verimli ve mutlu olmalarına yardımcı olur.

THETRA AKADEMİ

PSİKOTERAPİ

Transcranial Direct Current Stimulation (tDCS)

tDCS (Transkraniyal Doğru Akım Uyarımı), hastalık ve duruma göre değişiklik gösterecek şekilde belirli bölgelere elektrotlar aracılığı ile doğru akım verilmesi ve bu yöntemle nöronların uyarılması/aktivitesinin değiştirilmesi işlemidir. Araştırmalarda kullanılan bir araç ve bazı durumlarda klinik uygulamalarda ekleme tedavisi olarak kullanılabilen bir uyarım yöntemidir. Mikrouyarım tedavisi olarak da bilinir.

Tedaviye dirençli depresyon, Bipolar duygudurum bozukluğu depresif dönem, Yaşlılık depresyonu, doğum sonrası depresyon gibi ilaç kullanımında sorun yaşanabilen durumlar, Şizofreni ve diğer psikotik bozukluklarda negatif belirtiler, Tedaviye dirençli işitsel halüsinasyonlar, Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, Alkol bağımlılığı, Sigara bağımlılığı, Akut ve kronik ağrı, İnme sonrası rehabilitasyon, Kognitif (Bilişsel) rehabilitasyon, Kulak çınlaması, Sağlıklı kişilerde bilişsel performansın arttırılması, Atletik performansın arttırılması gibi nöropsikiyatrik durumlarda ve tedavide başlangıç etkisini hızlandırmak için güçlendirme amacıyla kullanılır.

Non Linear System (NLS)

Lineer Olmayan Analiz Sistemleri (NLS), bu yüzyılın başında modern bilimin en önemli ve avantajlı uygulamalarından biri olarak kabul edilen en gelişmiş bilgi teknolojilerinden biridir. İnsan vücudunun ilgili manyetik alanlarının spektral analizini yapan bu teknolojik cihazlar,  endikasyon / teşhis açısından oldukça benzersizdir. NLS Diagnostic teknolojisi; Sayısallaştırılmış bilgisayar tabanlı sağlık izleme ekipmanları ile vücut dokularının, tek tek hücrelerin, kromozomların ve bireysel enzimlerin ve hormonların dalga özelliklerine dayanarak biyolojik nesnelerin herhangi bir durumunu izlemenize olanak sağlar. NLS teknolojisi; Fizik bakış açısına göre, incelenen organizmanın yapısal organizasyonunu koruyan elektromanyetik dalga boyları ile rezonansa giren bir elektronik osilatör sistemidir.  “NLS Tarayıcısı aynı zaman da  vücudu güçlendirmeyi ve vücudun doğal  iyileşmesini amaçlayan bir tedavi yöntemi de kurgular. Son zamanlarda yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanan Doğrusal Olmayan Teşhis Sisteminin (NLS)  popülaritesi giderek artmaktadır. Klinik semptomların çok tipik göründüğü birkaç durumda bile, NLS tanı yöntemi hastalık ilişkileri hakkında ek bilgi sağlar ve prognoz açısından takip sağlar. Çoğu durumda teşhis ve daha sonra doğru tedavi seçimi için önemli bir yol göstericidir.

Hipnoterapi

Hipnoterapi yöntemi ile asıl hedef regresyon uygulayarak geçmiş travmalara, yaşantılara danışanın gitmesi sağlanarak geçmiş yaralardan danışanın iyileşmesi sağlanır.

Psikanaliz

Danışan ile yapılan görüşmelerde rüya analizi, çağrışım metotları gibi yöntemler kullanılarak bireydeki nevrotik duygu bozuklukları, kaygı, kendilik bozuklukları, obsesyonlar gibi psikolojik rahatsızlıklar terapi edilir.

Rüya Analizi

Anne karnından itibaren, annenin hamilelik sürecinde yaşadığı tüm duygu durumları ile birlikte doğumdan sonraki yaşantımız ana belleğimizde bilinçdışında izler bırakarak kaydedilir. Her bir iz bir duygu örüntüsüdür. Bu örüntüler bireysel olacağı gibi kollektif de olabilir. Günlük yaşamımızda yaşadığımız duygusal yüklerin getirdiği stres, kaygı, korku ve diğer duygular bilinçdışımızda birer sembol olarak kaydedilir. Danışanla yapılan görüşmeler ile bu semboller tespit edilerek bilinçdışı süreçlerimizdeki duyguların neden olduğu kaygı, stres ve korkular tespit edilerek terapi edilir.