Thetra Akademi

Beynimizi tanıyor muyuz?

Beynimizi tanıyor muyuz?

Beyin, vücudun içinden dışından uyarıları alan, bu uyarıları bilinç ile değerlendiren, kısa veya uzun hafıza ile kayıt altında tutup saklayan, sorgulayıcı ve eleştirel olarak karar verip düşünce oluşturan bir organımızdır.

thetra akademi

Peki beyin bir kuantum bilgisayar mı?

Beyin kabuğunda ki 10 milyar nöronda atam altı parçacıklar dolanıklığa girip beyin düzeyinde bir kuantum bilinç meydana geliyor.

Fizikçi Roger Pensore ve anestezi profesörü Stuart Hameroff , kuantum bilinç oluşumunda nöron içi miktotubül adı verilen protein dizilerinin olabileceğini iddia etmişlerdir.Böylece nöron içinde miktotubul yapıları içinde kuantum etkileşimleri oluşup kuantum bilinç ortaya çıkmaktadır.


Kuantum mekaniği; madde ve ışığın, atom ve atom altı seviyelerdeki davranışlarını inceleyen bir bilim dalıdır. Yine moleküllerin, atomların ve bunları meydana getiren elektron, proton, nötron, kuark, gluon gibi atom altı parçacıkların olasılık özelliklerini açıklamaya çalışır.


Bilinci veyahut açıklayamadığımız diğer bir takım fenomenleri açıklamakta kuantum teorisi henüz yetersiz olabilir. Ancak bu durum, beyindeki olayların üzerinde kuantum teorisinin etkisinin olmadığını göstermeyecektir.


Madde denilen kavram sıkıştırılmış enerjidir. İnsan düşünceleri de enerji frekansları şeklinde ilerler. Bu nedenle dir ki düşüncenin gücü, kişinin ona duyduğu inançtır.

thetra akademi

Beyin Dalgaları ?

Beynimiz nöron denilen sinir hücrelerinden oluşur. Nöronlar birbirleriyle iletişimi elektriksel ve kimyasal sinyallerle sağlarlar. İşte beyin dalgaları bu elektriksel sinyallarin tekrarlayan patternleri ile oluşur. Frekanslarına göre sınıflandırılan beş tip beyin dalgası tanımlanmıştır.


Beyin dalgaları ilk 1920’lerde Alman nörolog Hans Berger tarafından keşfedilmiştir.


Beyin dalgaları kafa cildi üzerine yerleştirilen elektrotlarla sinyal alan elektroensefalogram (EEG) denilen teknikle kaydedilir. EEG en çok beyin kabuğundaki piramidal nöronların aktivitesinden etkilenir. Çünkü bu nöronlar düzenli dizilmiştir ve beraber sinyal üretirler. Daha derinlerdeki hücrelerin sinyalleri kafa cildindeki elektrotlara ulaşana dek zayıflar. EEG tek tek nöronların değil, nöron gruplarının senkronize aktivitelerini kaydeder.

1. Beta (14-40Hz) – Uyanık Bilinç ve Akıl Yürütme Dalgası
Beta beyin dalgaları normal uyanıklık bilinciyle ve uyanıklık, mantık ve kritik akıl yürütme ile ilişkilidir.
Beta beyin dalgaları gün boyunca etkili bir işleyiş için önemliyken, aynı zamanda stres, endişe ve huzursuzluğa da dönüşebilirler.

2. Alfa (7.5-14Hz) – Derin Gevşeme Dalgası
Alfa beyin dalgaları, derin bir rahatlamada ve genellikle gözler kapalı olduğunda, güzel bir hayal kurarken ya da hafif meditasyon yaparken meydana gelir.

3. Theta (4-7.5Hz) – Işık Meditasyonu ve Uyku Dalgası
Theta beyin dalgaları derin meditasyon ve tüm önemli REM rüya durumu da dahil olmak üzere, hafif uyku sırasında mevcuttur. Bu sizin bilinçaltınızın alemidir ve sadece Alpha’dan uyuyarak derin uykudan (Delta’dan) uyandığınızda anlık olarak yaşanır.
Evrendeki derin ruhsal bağlantı ve birlik duygusunun Theta’da yaşanabileceği söylenir.
Zihninizin en derin programları Theta’dadır ve canlı görselleştirmeler, harika bir ilham, derin yaratıcılık ve istisnai bir anlayışa sahip olduğunuz yerdir. Diğer beyin dalgalarından farklı olarak, Theta’nın zor sesi, sessiz bir sestir.

4. Delta (0.5-4Hz) – Derin Uyku Dalgası
Delta frekansı frekansların en yavaşıdır ve derin, rüyasız uykuda ve farkındalığın tamamen kesildiği çok derin, transandantal meditasyonda yaşanır.
Delta, bilinçaltı zihninizin alanıdır ve elde edilen bilginin bilinçli düzeyde başka türlü elde edilemediği evrensel zihin ve kollektif bilinçdışının kapısıdır.

5. Gama (40Hz üzeri) – Insight Wave
Bu aralık en yeni keşfedilen ve 40Hz’in üstünde en hızlı frekanstır. Bu akıl durumu hakkında çok az şey bilinmesine rağmen, ilk araştırmalar Gamma dalgalarının içgörü patlamaları ve üst düzey bilgi işlemleriyle ilişkili olduğunu göstermektedir.