Bilinç ve Bilinçaltı nedir?
Thetra Akademi
Bilincimiz ile gerçekliğimizi yaratırız. Bilinçaltımız ile de isteklerimizi….
Bilinçaltı Sigmund Freud’un psikanaliz kuramında geliştirdiği bir kavramadır. Bilinç yapısı ikili niteliktedir. Yani görülen bilinç durumunun derinine inen başka bir yapı daha vardır.
Tüm davranışlarımızın %5 i bilinç, % 95 i bilinçaltı oluşturmaktadır. Bilinçaltımız 5 sn de 4 milyon bit bilgi üretirken , bilincimiz 2 milyon bit bilgi üretir. Düşünmeden yaptığımız tüm davranışlarımızın sebebi bilinçaltımızdır. Bilinçaltımız sinir sistemi ve duygularla çalıştığı için çok hızlı çalışır. Olumsuz düşüncelerden mizahtan anlamaz. Uzun vadeli kayıt tutar. İmgeleme hayal kurma yeridir. Bilinçaltımız en iyi uykuda çalışır.
Tüm davranışlarımızın sebebi duygularımızdır. İşte bilinçaltı olay ve duygular arasında bağlantı kurar. Bilinçaltını kontrol etmek mümkündür. Bilinçaltı, düz kaslar, Solunum, Kalp, hormonlar, iç organlar gibi istem dışı ve farkında olmadığımız vücut aktivitelerini, beynimizin Piramidal dışı korteks’inde bazı kısımları, Ekstrapiramidal sistemi, Serebellar yapıları Limbik Lobu, Beyin sapı Retiküler Formasyonu (RF) ve otonom merkezlerini kullanarak yerine getirir.

Ruhun önceki ve şimdiki tüm yaşam bilgileri, Özellikle ilk 0-6 yaşlarında travmatik duygusal olaylar, açığa vurulmayan, bastırılmış olumlu veya olumsuz duygu ve düşünceler, sözler, içgüdüler, kişilik özellikleri, Genetik yapı şifreleri (yaratılıştan ve ebeveynlerden), bu yaşamda Dünya okulu için sorumlu olunacak nefs derslerinin kayıtları, uzun hafıza (Frontal lobda) kayıtları, Ruh’un Allah ile 7 konuda anlaşma bilgisi, dolayısıyla Kur’an’daki din denilen kesin /farz /muhkem ana kurallar buradadır. Bilinçli-bilinçsiz, dikkatli ve dikkatsiz her uyarı, bilgi ve düşüncenin sorgulamaksızın kayıt yeridir. Anne karnından başlamak üzere, içinde bulunduğumuz ana dek görme-işitme ve dokunma ile algıladığımız ve düşünce şeklindeki tüm duyumların ve alışkanlıkların depolandığı ana kütüphane bölümüdür.
Bilinçaltı bize Rüyalar, dil sürçmeleri, içe doğmalar aracılığıyla uyarı yapar. Bu ipuçları, “Daha önce bastırıp bilinçaltına göndermiş olduğun duygularını Yaşaman için bunları çöz” uyarısıdırlar. Bu yolla bilinçaltı kısa kısa bizi uyarır, ısrar etmez gider, gelir. Ta ki; biz, o sorunu bilinç düzeyine çıkarıncaya kadar …
Bilinç ise, kısa süreli hafıza ve akıldır. Beynimizdir. Eşzamanlı olarak düşüncelerimizi, duygularımızı, inançlarımızı ve bir bütün olarak kişiliğimizi veya kişisel psikolojimizi oluşturur.
